De beweging van Jasper en Victor

Hubbz Offices heeft een duidelijk doel voor ogen: voor iedereen een ergonomische werkplek beschikbaar maken binnen vijftien minuten fietsafstand, voor een vast bedrag per maand. Met vestigingen in Amsterdam, Leiden en Arnhem mikt Hubbz Offices binnen vijf jaar op 100 vestigingen in Nederland. Dat resulteert in een persoonlijke samenwerking met veel ambitie.

Hubbz timelapse

"We gaan overal in Nederland ergonomisch flexwerken zonder financiële verrassingen."

Het doel van Hubbz: Een ergonomische werkplek beschikbaar maken binnen vijftien minuten fietsafstand
Een ergonomische werkplek beschikbaar maken binnen vijftien minuten fietsafstand
Werken op locatie voor  een vast maandbedrag
Centrale ontmoetingsplekken die helpen het woon- werkverkeer te reduceren

Werken op locatie voor een vast maandbedrag

Omdat elke dag naar hetzelfde kantoor gaan niet langer noodzakelijk is, biedt Hubbz flexibele werkomgevinen op locatie, die bijdragen aan een optimale werk/privé balans. Je werkt er samen met collega’s en andere mensen van binnen of buiten de regio. De locaties liggen bewust midden in de stad. Zo ontstaan er centrale ontmoetingsplekken die helpen het woon- werkverkeer te reduceren. Hubbz creëert een flexibele oplossing voor werken op locatie, al vanaf 89,95 per maand. Ideaal voor ZZP’ers, kleine bedrijven zonder kantoor of met behoefte aan een flexibele schil en grote bedrijven met personeel dat naast thuis en op kantoor ook op locatie om de hoek wil werken.

Ondernemers Jasper en Victor kennen elkaar zo’n 15 jaar. Begonnen als teammaten in Heren 8 van hockeyclub Amsterdam, waarna ieder zijn eigen pad bewandelde. Altijd was er de wens om samen iets te starten. Net voor de pandemie kwam het ervan. Thuiswerken was al aan een opmars bezig en kreeg plotseling een impuls. “Maar een thuiswerkplek bestaat niet!”, aldus Victor. “Fijn om even lekker ‘ongestoord’ meters te maken, maar collega’s ontvang je niet thuis. Ook niet achter een scherm.

Ondernemers Jasper en Victor

Tijdens de eerste fase van de pandemie hadden mensen geen keuze, maar we kwamen er massaal achter dat het niet ideaal was.” Jasper vult aan: “Dus pakten we door op ons idee om voor iedereen binnen vijftien minuten een ergonomische werkplek beschikbaar te hebben. Een plek waar je gemakkelijk in en uit kan, zo in kunt pluggen en bovendien nergens aan vast zit. Een hub als Schiphol, alleen dan zonder beveiliging en lange wachtrijen.” De naam is daarmee geboren.

Hubbz

Alle faciliteiten bij de hand

Thuiswerkers hebben recht op een goede en veilige werkplek. De werkgever bekijkt per werknemer welke meubels, accessoires, technische systemen en taken hiervoor nodig zijn. Voor Hubbz is de uitdaging om alle benodigdheden binnen handbereik te hebben en 

zo een perfecte omgeving voor je werkdag te creëren. Op 15 minuten fietsen van huis, zodat ook de klusjes thuis tussendoor gedaan kunnen worden. Hubbz biedt een rustige omgeving waar je werkt aan een compleet ingerichte en ergonomisch bureauopstelling met een extra beeldscherm naast je eigen laptop. 

Ook zijn er glazen samenwerkruimtes, belboxen en geluiddichte vergaderboxen beschikbaar. Allemaal zaken die Alvero geleverd heeft. Het mag werknemers aan niets ontbreken tijdens de werkdag en daarom zijn koffie, thee, water en fris voldoende aanwezig, net als een tussendoortje. Met een speciale app kun je in vijf stappen je plek reserveren.

Meegroeien met een start-up
Ook zijn er glazen samenwerkruimtes, belboxen en geluiddichte vergaderboxen beschikbaar

Producten ingezet bij Hubbz

"Eindelijk een bedrijf dat met ons meedenkt en meebeweegt"

Meegroeien met een start-up

Flexibiliteit was het vertrekpunt van Jasper en Victor, dus kwamen ze al snel uit bij meubilair gebruiken in plaats van bezitten. Zo kunnen ze snel meebewegen met een veranderende vraag of behoefte. De vestiging in Amsterdam wordt in krap vijf maanden tijd uitgebreid met Leiden en Arnhem. Victor: “Hoe pak je dat aan? Wat hebben we nodig nu en hoe is dat over een jaar? We zochten een bedrijf dat wil en kan meegroeien met een startende onderneming. Bovendien zijn we een relatief nieuw concept in de markt, zonder ervaring met welk meubilair het beste past”. “Je begint pas een aantal maanden na opening echt te leren en ervaren wat wel en niet of minder werkt”, vult Jasper aan. Jasper en Victor hebben een aantal partijen benaderd, maar daar ontstond geen match met de plannen en ambitie die ze hebben.

Onze voorkeur was wel om zoveel mogelijk gebruikt, circulair meubilair in te zetten
Onze voorkeur was wel om zoveel mogelijk gebruikt, circulair meubilair in te zetten

De klik met Alvero

“Toen kwamen we in contact met Huub Verheijen van Alvero en er was direct een klik. Een meedenkend en meebewegend bedrijf, dat direct begreep waar het over ging”, aldus Jasper. “Met ideeën en oplossingen, die niet alleen op papier werden gezet en uitgetekend, maar ook tot leven kwamen in het magazijn van Alvero in Oosterhout”. “We werden daar aangenaam verrast door de verschillende opstellingen, soorten meubilair en kleuren die afgestemd konden worden op de ruimtes die wij moesten gaan inrichten”. “Onze keuze voor meubilair dat aan de ergonomische normen voldoet bleek bij Alvero (bijna) een randvoorwaarde. En dat alles paste in ons uiteindelijke kostenplaatje van de abonnementsvorm. Victor: “Onze voorkeur was wel om zoveel mogelijk gebruikt, circulair meubilair in te zetten”.

Groter worden en flexibel blijven

We kunnen iets toevoegen aan de werkweek van mensen. Daarnaast samen bouwen aan een community van gelijkgestemden, door een of twee keer per maand iets leuks of leerzaams te organiseren. Dat kan ook net buiten de vestiging, zoals in Arnhem, waar onze locatie letterlijk midden in de stad ligt.

Zoals gezegd willen we naar 100 vestigingen verdeeld over het hele land. Ook ideaal voor bedrijven met meerdere vestigingen die geen grote kantoren willen openhouden.

We kijken overigens niet alleen naar de grote steden, maar ook naar de wat kleinere gemeentes zoals Hendrik Ido Ambacht. Hier is een groeiende behoefte aan hybride werkplekken, met een hoge mate van flexibiliteit, zonder financiële verrassingen. Hubbz is hiervoor het ideale concept.

Blijven testen en ontwikkelen

Jasper besluit: “Waar we over vijf jaar staan? We werken hard aan onze missie om voor iedereen binnen 15 minuten de perfecte werkplek te bieden. Over vijf jaar moeten we dus landelijke dekking hebben. We staan daarnaast open voor nieuwe, aanvullende ideeën. Ook qua inrichting en functie van de werkplek. Alvero denkt hier graag in mee en ziet Hubbz ook als een testomgeving. Een win-win situatie die veel mogelijkheden biedt voor de toekomst, en perfect bij onze ambities past”.

Blijven testen en  ontwikkelen

Meer weten over de case van Hubbz?

Vraag gerust naar extra informatie en stel jouw vragen. Sandra vertelt je graag alle ins en outs van deze case.

Sandra Verheijen